De stuurman en de monteur van de Black Pearl waren onder invloed van alcohol ( Vertaald van Pools naar Nederlands )

Twee van de vier opvarenden van het Black Pearl-schip waren onder invloed van alcohol. Voorlopige bevindingen tonen aan dat de bemanning van het galjoen verantwoordelijk is voor de wateraanvaring.

Na 15.00 uur kwam het schip Czarna Perła ter hoogte van de Poolse Hoek in aanvaring met de onder Nederlandse vlag varende DC ORISANT.

Als gevolg van de aanrijding raakten 7 mensen gewond, waaronder een kind. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, twee waren alleen tevreden over de hulp in een ambulance. Geen verwondingen zijn ernstig.

Het incident vond plaats toen de bemanning van het baggerschip aan het draaien was in de buurt van de Poolse Hoek. Volgens de regels moet de Black Pearl wijken voor de manoeuvreereenheid.

De bakboordzijde van de Black Pearl is bijna volledig vernietigd, de DC ORISANT heeft slechts lichte schaafwonden aan de achterzijde.

De helft van de bemanning was onder invloed

De bemanningen van beide schepen werden getest op de aanwezigheid van alcohol. Zoals gemeld door nadkom. Magdalena Ciska van de politie van Gdańsk, de stuurman van de Black Pearl had 0,46 promille alcohol in de uitgeademde lucht, terwijl de monteur 0,38 promille alcohol uitspuugde. De rest van de galjoenbemanning en de baggerschepen waren nuchter.

Politieagenten doen onderzoek naar het incident. Volgens de wet kan een persoon die een waterverkeersramp veroorzaakt die het leven of de gezondheid van veel mensen bedreigt, worden gestraft met een gevangenisstraf van één tot tien jaar. Voor onopzettelijke overtredingen is de maximale straf 5 jaar.

De machinist van een schip in galjoenstijl heeft Westerplatte geschorst.

– Het ergste dat had kunnen gebeuren is gebeurd. Zonder onnodige details, want waarschijnlijk heb je het al gelezen. Ons hart brak in tweeën, midden in het seizoen zijn we genoodzaakt om cruises tot nader order op te schorten – schreef de rederij op Facebook.

Orgineel krantenartikel

DC ORISANT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.