Het in aanlegplaats 99 van de haven van Constanta gezonken binnenschip zal op kosten van de reder worden vlotgetrokken ( Foto bij bron )

Een met steenkool geladen binnenschip is gisteren, 10 mei, in de loop van de dag gezonken in aanlegplaats 99 van de haven van Constanta. De aak “RSP 2541” voer onder Duitse vlag en zou vertrekken in een konvooi op het Donau-Zwarte Zee-kanaal.

“Onmiddellijk na het zinken werd een preventieve maatregel genomen om een antivervuilingsboom te installeren om de vervuiling te beperken, zoals in dergelijke situaties wordt gedaan,” aldus vertegenwoordigers van de Roemeense marine-autoriteit.

Volgens de beschikbare informatie was het binnenschip op het ogenblik van het incident geladen met ongeveer 1.700 ton antracietkool, op weg naar de haven van Brčko, Bosnië-Herzegovina.

De precieze oorzaken van het zinken van het binnenschip zijn op dit moment nog niet bekend en zullen worden vastgesteld na het onderzoek dat de Roemeense marine-autoriteit zal instellen nadat de lading is gelost en het binnenschip weer vlot is getrokken. De kosten van de hierboven beschreven operaties komen ten laste van de reder.

“Om deze redenen bevindt de vertegenwoordiger van de eigenaar van het binnenschip zich reeds in de haven van Constanta, waar hij in samenwerking met de Roemeense autoriteiten de nodige stappen zal ondernemen om de genoemde operaties uit te voeren.
De Roemeense marineautoriteit zal, binnen de grenzen van de wettelijke bevoegdheden, telkens wanneer dat nodig is, mededelingen doen over het verloop van de operaties, het verloop en de resultaten van het onderzoek”, aldus vertegenwoordigers van het ANR-bestuur.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron:Ordinea.ro

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.