HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE RIJKSPOLITIE TE WATER OVERZICHT VAARTUIGEN 1945-1994

De opzet van dit overzicht is om een verzameling te maken van alle boten die in gebruik zijn geweest bij de RPtW.
Per boot een of meerdere foto’s met zoveel mogelijk gegevens van die boot.

HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE RIJKSPOLITIE TE WATER OVERZICHT VAARTUIGEN 1945-1994

8 gedachten over “HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE RIJKSPOLITIE TE WATER OVERZICHT VAARTUIGEN 1945-1994”

 1. Geachte heer/mevr,

  Sinds enige tijd ben ik in het bezit van het voormalig politie vaartuig RP IV de afmetingen zijn 16.00x 3.00×1.30 vermoedelijk gebouwd in 1908 bij scheepswerf het
  Kromhout te Amsterdam in het boek van L.Altena(De bewakers van het water) is het
  schip afgebeeld .Het schip is als de “tien gemeeten”geruime tijd in dienst geweest van
  de Koningklijke Marine, het is ook gestationeerd geweest in Tiel Vreeswijk
  Zaandam.
  Graag zou meer te weten komen over de geschiedenis van de RP IV

  Vriendelijke groet Klaas Pater.

 2. Beste heer, mevrouw,

  Mijn zus heeft op uw site naar wij denken de boot teruggevonden namelijk de rp 55 die mijn vader gekocht heeft op de rijkswerf. Deze boot heeft jarenlang als onze vakantie, weekend boot gefungeerd. Een detail klopt echter niet. Er stond een 30pk kromhout dieselmotor in en geen DAF. Wij hebben er jarenlang op de toiletemmer naar zitten kijken als hij stond te stampen. Buiten op de kajuit stonden in reliëf de letters rp55.
  Tussen de papieren van mijn vader vermoed ik zelfs nog de aankoop nota. Dat wordt wel zoeken geblazen.
  De foto is uit 1969 onze eerste vakantie met de boot. Er zijn meer foto’s maar deze was snel gevonden. Als ik de foto zie dan ruik ik de boot ook weer. Alle details staan in ons geheugen gegrift. Wij hebben zelfs met de boot onder de Munt in Amsterdam doorgevaren met de houten stuurhut neergeklapt anders was hij te hoog.
  Uiteindelijk heeft mijn vader hem verkocht wegens gezondheidsproblemen hij vergde veel onderhoud en heel af en toe heb ik hem nog zien varen met een beste snor voor de punt. Geweldige boot. Als u meer gegevens wil mail mij maar.

  Vriendelijke groet,
  Karla Luppers

  dit bericht heb ik op de [email protected] geplaatst maar geen reactie gekregen. Daar staan foto’s van de boot. ik kan hier geen foto uploaden anders zou u kunnen vergelijken

 3. geacht lezers: mijn vader A.Schipper geboren 1918 te Rotterdam heeft als aanvang dienst gedaan op de RP-10. als. machinist. Dit schip heeft tijdens de oorlog dienst gedaan als Rode krius schip.
  de oude kromhout motor is vervangen door een Bolnes. Locatie van de RP-2 , RP-10 en later RP-9 was in Vlaardingen.Alwaar Overste Silver de baas was. Mijn vader was er ook bij om de RP-25 uit Duitslan Horgheim op te halen. Mijn vader is als groepscommandant In Aalsmeer met pensioen gegaan.
  Indien er belangstelling is voor foto’s en info betreffende de groep Vlaardingen bij deze mijn e-mail: [email protected] of mob. 0625332382
  met groet evert. schipper

 4. Hoe kan ik zien op welke Werf de Schepen gebouwd zijn, zonder elk Schip in detail aan te klikken, is er dus een voorkeuzen regel.

 5. Beste redactie.
  Mogelijk is het handig als jullie de rechtstreekse link (zie hieronder) plaatsen naar het menu van de Rijkspolitie te Water plaatsen van de website http://www.rijkspolitie.org.
  Nu kom je op de voorpagina en dat is het best wel even zoeken.

  https://rijkspolitie.org/landelijk?view=article&id=2123:rptw-hoofdmenu-artikelen-rijkspoplitie-te-water&catid=92

  Met vriendelijke groet, Theo Scholte webbeheerder http://www.rijkspolitie.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.