Laatste reis Adato

Op 31-08-2012 keek ik op de AIS en zag mijn broer Huub en schoonzus Yvonne opkomen op de Maas net boven Lith,ik belde hem op en vroeg of ik het laatste stukje mee mocht varen naar Nijmegen,was geen probleem en ben samen met mijn vrouw naar de sluis in Grave gereden en daar aan boord gestapt.Een bakkie koffie gedaan,we hadden toch de tweede schutting.Ik vaar het laatste stukje mee omdat het schip op 11-09-2012 is verkocht,hij vaart nu verder als Adato alleen de eigenaar heet nu H.Zijlmans uit Nijmegen.

Even naar de vrouw zwaaien en naar mijn collega in Grave en dan gaan we de verder de Maas op via Grave waar het oude dok van Grave klaar ligt om naar Druten te vertrekken.Ik heb helaas veel foto’s vanuit de stuurhut moeten nemen omdat het regende en omdat ik aan het roer stond,wat ik helemaal niet erg vond.

Hier gaan we onder de brug van Heumen door en even later aan stuurboord het zandgat van Cuijk en de brug van Mook.

Nu draaien we bakboord uit het Maas en Waalkanaal op en geef ik het stuur over aan mijn broer om even naar voren te lopen om daar foto’s te maken van de nieuwe doorvaart in Heumen.


Als het hoog water is op de Maas dan kan het zijn dat Heumen gesloten wordt en dat er geschut moet worden,en dan wil het wel is voorkomen en dat ik hier zit te bedienen,is een keer wat anders om nu door de sluis te varen.

Hier de brug van Hatert,dan onder de brug van Dukenburg waar links onze zoon in de falat woont,even later bij de volgende flat in Neerbosch Oost woont mijn moeder,en daarna bij sluis Weurt waar ik weer wordt opgehaald door mijn vrouw,mijn broer gaat zondags verder naar Millingen aan de Rijn waar hij gekeurd moest worden,en nu is hij dus met de nieuwe eigenaar onderweg van Amsterdam naar Breisach.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.