Lauterbourg: binnendringen van water in een tankschip die diesel vervoert

Een 110 meter lang binnenschip met 2400 ton dieselbrandstof aan boord zou op zaterdag 14 augustus kort voor 7 uur ’s morgens een uitloper (een grindstructuur in de rivier) hebben geraakt, waardoor een grote waterweg aan de voorzijde van het schip openging, terwijl het de Rijn van Duitsland naar Basel opvoer. Ze slaagde erin aan te meren in de haven van Lauterbourg.

Het water vulde een compartiment van 180 m³ en overstroomde een technische ruimte met elektrische kasten. Maar door de waterdichte compartimenten kon het water de diesel niet bereiken.

De brandweer, die in groten getale ter plaatse kwam, heeft eerst de compartimenten leeggepompt om te voorkomen dat de boot zou zinken, en heeft dankzij absorberende vloeipapiertjes voorkomen dat de vettige stoffen die het water in het compartiment bestraalden, naar buiten kwamen. Duikers van de brandweer hebben geholpen bij het lokaliseren van de waterweg, die tijdelijk was afgesloten.

Het schip zal niet snel vertrekken, terwijl de reparaties worden uitgevoerd: Voies navigables de France (VNF) en de Direction départementale des territoires (DDT) zijn ter plaatse geweest om met de kapitein van het schip te inventariseren wat er aan de hand was. De ongeveer zestig brandweerlieden en hun twintigtal voertuigen, die uit Lauterbourg en Straatsburg waren gekomen (voor de speciale middelen en duikers), zijn de hele ochtend ter plaatse geweest.

Bron:Lauterbourg: binnendringen van water in een tankschip die diesel vervoert ( Foto )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.