Lock to Twente start met inrichten bouwterrein in Eefde

Aannemer Lock to Twente start met het inrichten van het bouwterrein ten noorden van de sluis Eefde. Dit ter voorbereiding op de bouw van een tweede sluiskolk. Wat gaat er de komende maanden op dit terrein gebeuren?


Vleermuisschermen bij Sluis Eefde.

Ruimte maken

Allereerst verplaatst de aannemer deze maand het vleermuizenscherm. Dit om ruimte te maken voor het bouwterrein van het project Twentekanalen: uitbreiding Sluis Eefde. Het gaat om de schermen aan beide zijden van de Kapperallee. Het nieuwe vleermuizenscherm staat er al en binnenkort verwijdert de aannemer het oude scherm. Daarna wordt het Kanaalpad verlegd langs de Eefse Beek, zodat wandelaars en fietsers tijdens de werkzaamheden langs het Twentekanaal kunnen blijven lopen/fietsen. Bovendien kunnen schippers op deze wijze hun schepen langs de kade bereiken. De aannemer plaatst ook voor de veiligheid hekken rondom het terrein. Hierna is het bouwterrein ook niet meer toegankelijk.
Bouwterrein inrichten

In oktober start de aannemer met de inrichting van het bouwterrein, zodat zij aan de slag kunnen. Allereerst wordt met graafmachines het terrein geëgaliseerd. De aannemer voert ook enkele heiproeven uit om te testen welke methode geschikt is om de damwanden volgend jaar in te brengen. In november plaatst de aannemer een bouwkeet en een container met zonnepanelen en met windmolens. Deze container zorgt voor duurzame stroom voor de bouwketen.
Voorbereiden transport over water

De aannemer maakt in november ook 2 loswalvoorzieningen aan de kant van het Twentekanaal ten noorden van de sluis. Grond, klei en damwanden zullen over het water worden aangeleverd en afgevoerd. Dit vermindert het bouwverkeer via de weg met bijna 90% en ontlast de wegen in Eefde. Daarnaast gebeurt het lossen en afvoeren van bouwmaterialen op momenten dat er weinig schepen liggen te wachten bij de sluis. Dit zodat het vaarwegverkeer er het minste last van ondervindt.
Kabels en leidingen

Tenslotte zullen de kabels en leidingen in de grond ter plaatse worden beschermd en wanneer nodig verlegd om plaats te maken voor de bouw van de nieuwe sluiskolk. In januari 2018 start de aannemer met het daadwerkelijk bouwen van de nieuwe sluiskolk.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.