Maeslantkering klaar voor stormseizoen

De Maeslantkering en de Hartelkering zijn klaar voor het stormseizoen. Rijkswaterstaat kijkt tevreden terug op de testsluiting van beide stormvloedkeringen, op zaterdag 19 september. Deze is goed verlopen.
De beide keringen beschermen samen met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in de regio Rotterdam-Rijnmond en Dordrecht tegen een stormvloed die gemiddeld eens in de vijf tot zeven jaar voorkomt.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu liet na afloop van de sluiting weten blij te zijn dat alles goed ging. “Mooi dat onze keringen weer klaar zijn voor het stormseizoen en dat er zoveel mensen zijn komen kijken. Dat maakt duidelijk dat waterveiligheid steeds meer onder de mensen leeft en dat is een goede zaak. Want onze uitdagingen op het gebied van water worden door extremer weer en een stijgende zeespiegel steeds groter.”

Om 17.40uur begonnen de immense deuren uit te varen en om 19.25 uur was de sluiting compleet. De Hartelkering gaat naar verwachting rond 24.00 uur vannacht weer volledig open. De Maeslantkering zal rond 07.00 uur in de ochtend van zondag 20 september weer volledig open zijn.

De functioneringssluiting trok dit jaar weer veel belangstelling. Het Keringhuis registreerde ruim 2.000 bezoekers en onder andere Franse en Duitse TV ploegen maakten mooie beelden van het sluitproces.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.