Minister over pont Nieuwer Ter Aa: ‘Handhaven van het veer te gevaarlijk’

NIEUWER TER AA – Minister Harbers lijkt weinig te voelen voor het handhaven van het veelbesproken veerpontje tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen van CDA en PvdA.

Klik hier om verder te lezen

2 gedachten over “Minister over pont Nieuwer Ter Aa: ‘Handhaven van het veer te gevaarlijk’”

  1. Over die Brug is lekker veilig, je moet eerst door Breukelen waar de wegen smal zijn en druk, vooral in de spits, als de meeste jeugd naar School gaat.
   Dan over die brug, vooral op de winterdag, en twee rotondes.
   Over het ongeval mag de minister zich wel eens verdiepen, er stond een zeer ervaren Schipper aan het roer, die werkzaam is geweest in de Binnenvaart, een Schip liep een ander schip op, waardoor het binnenste Schip in de dode hoek van de pontschipper is gekomen.
   Het was wijzer geweest om daar ter plaatse direct een oploopverbod in te stellen en een snelheidsbeperking, dat er meer en grotere schepen komen lijkt mij larie, door Sluis Tiel kunnen ook 4 baks duwstellen. en grote motorschepen, nu varen ze alleen niet om vanaf Rotterdam via Tiel maar gaan direct via Vreeswijk.
   Als dit gevaarlijk is moet je de gebruikers een goed alternatief bieden en geen lul smoes.
   Overigens is in Amsterdam ook al eens een aanvaring met een pont gebeurd, deze varen nog steeds, sterker men wil er nog meer laten varen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.