Nieuwe ligplaatsen bij sluis Hansweert gereed

Op 6 december 2016 zijn de nieuwe ligplaatsen in de voorhavens van sluis Hansweert officieel geopend. Dit gebeurde door het werpen van een landvast om een klassieke Spitsenbolder. Een symbolische handeling waarbij vertegenwoordigers van de Koninklijke BLN-Schuttevaer, aannemerscombinatie Hakkers-Beens en Rijkswaterstaat aanwezig waren.

In totaal is door Rijkswaterstaat 1500 m aan nieuwe ligplaatslengte gerealiseerd bij sluis Hansweert en dat is goed voor 11 grote binnenvaartschepen. De ligplaatsen in beide voorhavens worden intensief gebruikt, vooral rond het weekend. Rijkswaterstaat verwacht extra drukte in deze voorhavens gedurende de bouwperiode van de Nieuwe Sluis Terneuzen vanaf eind 2017, als de wachttijden in Terneuzen gaan oplopen.

Ligplaatsen zijn nodig om te kunnen voldoen aan de wettelijke eis ten aanzien van rusttijden voor schippers. Het bieden van voldoende locaties waar schippers kunnen aanleggen draagt bij aan de veiligheid op de vaarweg. Daarom realiseren we dit jaar in Zeeland en Noord-Brabant extra ligplaatsen waar schippers ook kunnen overnachten. Onder andere bij sluis Hansweert in het kanaal door Zuid-Beveland, sluizen Empel en Hintham in het Máximakanaal en sluis Schijndel in de Zuid-Willemsvaart. Ook zo werkt Rijkswaterstaat aan vlotte en veilige scheepvaart en investeren we in de toekomst.

Bron:Rijkswaterstaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.