Pieter Boele

Pieter Boele , 34,61 x 5,69 x 2,20 , Bouwjaar 1893 , Werf Boele in Bolnes ( Nederland ) , 300 pk Soommachine ( Koopman ) , ex Wacht am Rhein VIII , ex Direktor Johann Knipscheer , ex Mathilde , ex 6 x Speculant , ex 2 x Pieter Boele , eigenaar Stichting Buitenmuseum Leuvehaven in Rotterdam , ENI 02302244

Foto’s en filmpjes gemaakt op 08-10-2017 in Dordrecht.1 gedachte over “Pieter Boele”

  1. Geacht binnenvaartlog.nl,
    ik heb hedenavond een paar foto’s van uw site gekopieerd. De reden van het kopieren van deze foto’s is, dat ik de Pieter Boele als model aan het bouwen ben, overigens vrijwel zonder tekeningen. Ik ben als jongen verscheidene malen op de Pieter Boele geweest omdat mijn vader op de Scheepswerf Boele en Machinefabriek in Bolnes werkte. Het is sindsdien altijd mijn droom geweest om deze sleper als werkend stoom model na te bouwen en die droom verwezenlijk ik nu.
    De enige tekeningen en schetsen die ik heb komen van het internet en tot op heden lukt het aardig om de sleper te bouwen. Het moet een varend stoom model worden. De Scotch boiler en de machine (helaas een twee cylinder voldruk machine omdat ik geen kans zie om op schaal 1:35 een triple expansie machine met Stephenson omkeerbeweging te realiseren) zijn zo goed als gereed evenals de condensor/steam trap). Mijn welgemeende excuses als ik daarmee rechten heb geschonden. Ik hoop dan ook op clementie uwerzijds.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.