Pontje Ham

Pontje Ham , 7,60 x 2,70 x 1,20 , Bouwjaar 1935 , Werf Peters in Kampen ( Nederland ) , 60 pk Volvo Penta , ex NO 5 , ex ‘T Kleine Veer , ex Zalkerveer , eigenaar Uiterwaarde in Kerk Avezaath

Voer op het Amsterdamrijnkanaal. Later op de IJssel bij Hattem. Van 2006 veerdienst tussen Langeland & Maasbommel.

Foto’s gemaakt op 24-09-2017 in Megen.

4 gedachten over “Pontje Ham”

 1. Beste René,

  De redactie van de Bokkepoot, het verenigingsblad van de LVBHB (lvbhb.nl) heeft kopij ontvangen voor een artikel over de veerponten en veerwagens over het Merwedekanaal, het latere AR. Een van de pontjes dat beschreven wordt is de Ham, voorheen No 5. Nu heb ik mooi beeld gespot op jouw log, dat we graag zouden willen gebruiken voor dit artikel. Uiteraard alleen met jouw toestemming en correcte bronvermelding. Ik hoor graag of dit tot de mogelijkheden behoort.

  Daarnaast worden in het artikel de Korne, Gein en Voorvliet beschreven, hierover heb ik inmiddels ook contact gehad met Martin de Boer (BASM) . Waar ik nog naar op zoek ben is meer informatie over de Voorvliet, waar ligt het pontje momenteel, haar functie etc. Kan je mij daarbij helpen?
  Ik hoop dat ik je niet overvraag en dit bericht goed aankomt. Het is wellicht niet de geëigende weg om een dergelijk verzoek te richten maar ik hoor graag.

  Met vriendelijke groet,
  Mirjam Peil
  redactie Bokkepoot

  1. Hoi Mirjam,

   Zie nu pas je vraag,wat mij betrefd geen probleem,over de Voorvliet zou ik het niet weten,moet ik thuis even kijken,ik heb daar wel foto’s van,denk ik.
   Ik kom daar nog op terug

   gr Rene

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.