Reunie schippersinternaat “It Roefke” in Leeuwarden

Beste mensen,

Onlangs hebben we met een aantal mensen een commissie gevormd met als doel een reunie te organiseren voor alle mensen die als kind op het schippersinternaat “It Roefke” in Leeuwarden hebben gewoond alsmede alle betrokken leiding en directie.

Het internaat is in 1956 mede door Dhr. Aarnaut, hoofd van de plaatselijke schippersschool “Eben Haëzer”, opgericht aan de Emmakade. In 1971 vond een verhuizing plaats naar de Vredeman de Vriesstraat en in 1988 is het overgegaan naar een vorm in leefgroephuizen.

Omdat het internaat inmiddels al weer zo’n 15 jaar gesloten is vonden wij het tijd worden om nog een keer een reunie te organiseren. De oudste bewoners zijn immers nu al over de 70 jaar dus het is nu of nooit!!!

De datum is al vastgelegd op 2 april 2016 in leeuwarden. Dat is nog ver weg maar we willen de tijd nemen om zo veel mogelijk mensen terug te vinden. Daarom de volgende oproep:

Heeft U/heb jij in Leeuwarden op “It Roefke” gewoond of gewerkt of misschien je ouders (grootouders)? meld je dan aan op [email protected]. Graag met naam, adres en de jaren van verblijf op het internaat. Hoe eerder hoe beter zodat wij op tijd een idee krijgen op hoeveel mensen wij moeten rekenen en om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Er wordt momenteel gebouwd aan een website en er is een facebookgroep (Reunie ’t Roefke) met inmiddels al meer dan 100 leden waar al veel oude foto’s op zijn geplaatst.

Groeten,

namens de reuniecommissie,
Simon lagerburg

4 gedachten over “Reunie schippersinternaat “It Roefke” in Leeuwarden”

  1. Goedenavond ik ben Benjamin Lubbers en ik organiseer met enkele vrijwilligers een reunie voor het prinses Irene internaat in Rotterdam . bovenstaand vind je onze website . Kijk maar even hoe wij dat gedaan hebben. Je zult verbaasd staan hoeveel gratis medewerking je krijgt van kranten e.d. Ook hebben wij contact met vereniging de binnenvaart met 3500 leden die gratis advertenties en stukjes plaatst. Wij gaan in ieder geval melding maken van jullie reunie op onze website. Als we elkaar verder kunnen ondersteunen dan heb je onze volledige medewerking. vriendelijke groeten B J Lubbers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.