Rijkswaterstaat start proef met ‘Markeercheck-app’ voor melding storingen aan vaarwegmarkeringen.

Rijkswaterstaat is een proef gestart om gegevens over vaarwegmarkeringen betrouwbaarder en actueler te maken. Deze gegevens worden nu ook ontsloten via een speciale ‘Markeercheck-app’. Storingen aan vaarwegmarkeringen kunnen direct met de app worden doorgegeven.

15.000 Vaarwegmarkeringen

Nederland kent zo’n 15.000 vaarwegmarkeringen zoals boeien en lichtopstanden. Deze markeringen zijn belangrijk voor de veiligheid op de vaarweg, omdat schepen hierop navigeren. De locatie van markeringen wordt bepaald aan de hand van onder andere waterstanden en bodemhoogten. Helaas komt het weleens voor dat een vaarwegmarkering niet goed meer functioneert. Bijvoorbeeld doordat het licht kapot is of doordat de markering is aangevaren. Rijkswaterstaat heeft daarom de ‘Markeercheck-app’ ontwikkeld met actuele en betrouwbare gegevens over de vaarwegmarkeringen. Met de app kunnen storingen aan een markering door schippers in de beroeps- en recreatievaart direct worden doorgegeven aan Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat de markering dan zo snel mogelijk wordt hersteld, om zo de veiligheid op de vaarweg te waarborgen.

Meedoen aan de proef?

Rijkswaterstaat nodigt alle vaarweggebruikers uit om mee te doen aan de proef met de ‘Markeercheck-app’. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en de Play Store. De proef loopt tot eind 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.