Rijkswaterstaat test Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat voert met man en macht onderzoek uit naar de oorzaak van de storingen aan de Spijkenisserbrug. In verband hiermee gaat Rijkswaterstaat in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 februari testen uitvoeren op de Spijkenisserbrug. Voor deze testen is de brug vanaf donderdag 22.00 u tot en met vrijdag 05.00 uur gestremd voor het wegverkeer. Wegverkeer naar Nissewaard en terug wordt omgeleid via de Botlektunnel en de Hartelbrug. Om de regio bereikbaar te houden voor bewoners en hulpdiensten gaat de Hartelbrug tijdens deze werkzaamheden niet omhoog om scheepvaartverkeer door te laten*.

Om de gebruikers van de brug zo snel mogelijk te informeren heeft Rijkswaterstaat, naast de gebruikelijke twitterberichten over storingen, een sms-service beschikbaar gesteld. Deze service is specifiek voor de Spijkenisserbrug. Organisaties en personen kunnen zich voor de SMS-service aanmelden door “sbrug aan” te sms’en naar 3669. Zij krijgen dan bij storing en testen bericht dat de brug gestremd is en ook als de brug weer vrij is voor het wegverkeer.
Daarnaast heeft Rijkswaterstaat met de gemeente Nissewaard, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, de Verkeersonderneming, de RET en de Veiligheidsregio, afspraken gemaakt over te nemen maatregelen waardoor de bereikbaarheid van de regio in geval van langdurige storingen geborgd is. In ieder geval is er zorg gedragen voor goede bereikbaarheid van de regio voor de hulpdiensten.

Meer info
Heeft u vragen over de doorstroming rond de Spijkenisserbrug? Bel dan met 0800-8002 of kijk op rws.nl.

* Alleen in geval van een noodsituatie (een zeeschip dat niet kan stoppen) wordt de brug bediend.

Bron:RWS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.