Stichting calorische stoom werk vaartuigen

In Schiedam heb je de Stichting calorische stoom werk vaartuigen.
De drijvende krachten daarachter zijn de Familie van Kees Boekweit, Sinterklaas en Piet ,en een vast aantal supporters .
Nadat ik met vroeg pensioen ben gegaan ,voelde ik wel behoefte om daar ook wat voor te kunnen betekenen.
Maar daar ik een paar keer niemand aan boord trof,wat logies was ,want ze moeten ook werken voor de kost ,kwam ik Maarten Bezuijen van de Elisabeth tegen.
Nadat ik daar kennis mee had gemaakt,ontstond er een vriendschap waardoor ik hem met mijn timmer capaciteiten mee ging helpen.
Tussendoor maakte ik toch ook kennis met de stoom fanaten en deed daar ook wat klusjes voor.
Zaterdag werd mij door Kees gevraagd een bakkie ,of borrel te komen drinken.
Toen ik arriveerde, zat Kees op zijn gemak vis te bakken voor al zijn volgelingen.
Na de tweede borrel moest ik mee de kant op ,om het publicatie kasje te onthullen wat onder een dekzeiltje verborgen zat.
Ik had dat kastje thuis gemaakt van 18 mm dik Trespa, wat dus als diep lood woog.
Het oude geval was mij een doorn in het oog en ik bood aan om mijn lusten er op bot te vieren.
Onder luid stoom gefluit trok ik het dekzeil er van af en ontwaarde in het kastje ook een foto van mijzelf terwijl ik er mee bezig was.
Dat had nou ook weer niet ge hoeven ,maar wel leuk !
De stichting is er net als ik blij mee,en we hopen dat verniel zucht achterwege blijft.
Proost Kees,, Marianne en de rest,dat jullie er lang plezier van mogen beleven.1 gedachte over “Stichting calorische stoom werk vaartuigen”

  1. Mannenbroeders van de ss “Hercules” , bedankt voor de jarenlange vriendschap met de bemanning van de ms “Elisabeth”. geweldig dat Fred dit toch allemaal weer doet he, ik heb ook zoveel plezier gehad van zijn gouden handjes. helaas moet ik nu afscheid gaan nemen van mijn sleepboot omdat de ziekte zich meer en meer gaat openbaren. vele tochten hebben beide schepen gemaakt zoals de havendagen in diverse plaatsen en ook Furiade in Maassluis. Eén van de mooiste reizen die wij met de “Hercules” deden was het binnen halen van de ss “Rotterdam”. Meer en meer werd Fred ingeschakeld om hand en spandiensten te verrichten. Nu heeft hij een prachtig mededelingenbord gemaakt en opgehangen.
    Van harte hoop ik dat wanneer mijn boot is verkocht, het contact met Fred en met de bemanning van de “Hercules” zal blijven. Hartelijke groeten
    Maarten Bezuijen van de sleepboot “Elisabeth” uit Schiedam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.