Stremming Stevinsluis bij Den Oever voor spoedwerkzaamheden 8-10 april 2019

Gepubliceerd op: 04 april 2019- Laatste update: 04 april 2019 18:54 uur

Rijkswaterstaat voert van maandagavond 8 april 22.00 uur tot en met woensdag 10 april 2019 22.00 uur spoedwerkzaamheden uit aan de Stevinsluis bij Den Oever. Het scheepvaartverkeer is tijdens de werkzaamheden gestremd en kan gebruikmaken van de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

De betonnen drempel en de vloeddeuren (Waddenzeezijde) van de schutkolk vertonen slijtage en gevolgschade. De drempel bij de sluisdeuren is ernstig beschadigd, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een vaartuig. Door de schade aan de drempel sluiten de deuren niet soepel en schuiven over de drempel waardoor gaandeweg schade aan de deuren is ontstaan. Spoedig herstel is noodzakelijk, omdat de schade aan de deuren bij elke schutting toeneemt. Doorgaan met schutten zou daardoor kunnen leiden tot uitval en stremming van de sluis. Dit wil Rijkswaterstaat voorkomen, zeker in het recreatieseizoen.

Schadeherstel drempel en deuren

De spoedwerkzaamheden bestaan uit het inhangen van de reservedeuren die op het terrein aanwezig zijn. Hierbij worden aanpassingen gemaakt om ze beter aan te laten sluiten op de drempel. Door het inhangen van de reservedeuren is er voldoende tijd om de beschadigde deuren te repareren. Het definitief herstel van de vloeddeuren kost meer tijd, omdat daarvoor beugels moeten worden gemaakt van een speciale bronzen legering en specifieke sterkte. Op een later tijdstip in het seizoen wordt de betonnen drempel gerepareerd en worden tegelijkertijd de deuren weer terug gewisseld.

Scheepvaartstremming

De scheepvaart is gestremd van maandag 8 april 22.00 uur tot en met woensdagavond 10 april 2019 22.00 uur. De scheepvaart is via de reguliere kanalen geïnformeerd.

Loket Afsluitdijk

Sinds 1 januari 2019 is er een gezamenlijk Loket Afsluitdijk voor meldingen of vragen over de Afsluitdijk. Dit Loket Afsluitdijk is een initiatief van Rijkswaterstaat en het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Ook Windpark Fryslân is aangesloten bij dit gezamenlijke meldingenloket. Het loket is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-6040 en per e-mail.

Project Afsluitdijk

Los van deze werkzaamheden wordt de Afsluitdijk de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Afsluitdijk.

Bron:RWS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.