Subsidieregeling Inland AIS-apparaten aangepast.

Subsidieregeling Inland AIS-apparaten aangepast.
Uiterlijk 31 mei 2012 aanlevering stukken.

De Tijdelijke Subsidieregeling Inland AIS-apparaten binnenvaart eindigt per 31 december 2012. Tot die datum worden aanvragen in behandeling genomen. Nieuw is dat de uiterlijke aanleveringdatum van alle vereiste stukken is verruimd naar 1 mei 2013.

De tijdelijke subsidieregeling is op 2 december 2009 gestart en heeft daarmee ruim 3 jaar gelopen. De regeling is succesvol geweest, want circa 5100 schepen zijn met behulp van de subsidie voorzien van een AIS.
Tot en met 31 december 2012 worden aanvragen voor subsidie nog in behandeling genomen. In de regeling is bepaald dat een aanvraag tevens volledig moet worden ingediend. Dat wil zeggen dat de inbouwverklaring bij de aanvraag moet worden gevoegd.
Tijdens de begrotingsbehandeling op 22 november 2012 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu, mevr Schultz van Haegen, aan de 2e Kamer toegezegd het completeren van de aanvraag langer de tijd te geven.

Uiterlijk 1 mei 2013 aanlevering stukken
In de Staatscourant van vrijdag 7 december 2012 is gepubliceerd dat uiterlijk 1 mei 2013 alle vereiste stukken moeten zijn aangeleverd. Dit betekent dat nu de mogelijkheid wordt geboden om uiterlijk 31 december 2012 subsidie aan te vragen maar een Inland AIS apparaat pas later in te bouwen met als voorwaarde dat uiterlijk 1 mei 2013 alle vereiste stukken zijn aangeleverd!

Aanvragen subsidie
Aanvragen kunnen ingediend worden per post bij Agentschap NL of via de digitale postbus ([email protected]). Het aanvraagformulier en meer informatie over deze regeling is te vinden op de website www.agentschapnl.nl/ais.

Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de regeling kan contact worden opgenomen met de helpdesk van Agentschap NL (088 – 602 34 00).

1 gedachte over “Subsidieregeling Inland AIS-apparaten aangepast.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.