Update Varen doe je samen

Beste mensen,

Zo vlak voor de start van het vaarseizoen een korte update van Varen doe je samen!

Nieuwe VDJS folders
Vorige week zijn twee nieuwe folders online gezet. Het gaat om de folders ‘Communicatie op het water’ – die in samenwerking met Agentschap Telecom en Rijkswaterstaat is opgesteld – en de folder ‘Vlot en veilig door brug en sluis’. De folders zijn HIER als pdf gratis te downloaden. Of de folders ook gedrukt gaat worden is op dit moment nog niet bekend.

Wijziging Knooppuntenboekje 5A Waddenzee 2012
Rijkswaterstaat Waterdistrict Waddenzee heeft in de Blauwe Slenk naast de betonde vaargeul op twee plaatsen een route uitgelegd ten behoeve van de recreatievaart. Deze routes wordt dringend aanbevolen en hebben een diepgang van 2,70 meter bij LAT. Een flyer ter informatie naar de vaarweggebruiker is nog in de maak en wordt te zijner tijd bij havens en sluizen verspreidt.

In de betonde geul van Harlingen naar zee varen grote en snelle schepen die door wind en stroom vaak veel ruimte nodig hebben. Het is daarom verstandig om als recreatievaarder deze hoofdvaargeul te mijden. Het dringende advies van Rijkswaterstaat is om de aanbevolen routes met gele betonning te gebruiken die zich op enkele plaatsen naast de hoofdvaargeul bevinden.
1. De recreatiegeul ‘Hanerak’ loopt ten zuiden evenwijdig langs de Pollendam.
2. Vanaf de westzijde van de Pollendam (P) bevindt zich aan de noordzijde van de vaargeul Blauwe Slenk (BS) een recreatieroute met gele betonning naar de BS18.
3. Vanaf de rode lichtboei BS8 ligt aan de noordzijde nog een recreatieroute met gele betonning die door loopt tot aan de Vlieree.
Kijk als u oversteekt, bijvoorbeeld van het ‘Hanerak’ naar de recreatiegeul aan de noordzijde van de Blauwe Slenk, goed om u heen en vooral achterom!
Voor de overige gedeelten van de vaarweg Harlingen – Noordzee geldt:
· Houdt zoveel mogelijk stuurboord zijde van de vaargeul. En ga niet kruizen bij naderende vaart.

· De grote schepen zijn bij u voordat u een goede inschatting heeft kunnen maken voor een veilige vaart.

Het Knooppuntenboekje wordt aangepast en is binnenkort te downloaden op www.varendoejesamen.nl

Nationale Reddingbootdag KNRM
De KNRM heeft VDJS omarmt, iets waar we erg blij mee zijn. Daarom vermelden we hier graag dat de KNRM op zaterdag 28 april 2012 haar jaarlijkse Nationale Reddingbootdag organiseert. Dit is dé dag om in de praktijk kennis te maken met het werk van de KNRM, het materieel van de KNRM en natuurlijk de vrijwilligers die aan de KNRM verbonden zijn. Bij de KNRM draait alles om vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers kan het uitstekende werk van de KNRM niet uitgevoerd worden: zij staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar gereed om uit te rukken in geval van urgente dienstverlening, assistentie’s van diverse aard of onverhoopte noodgevallen. Maar deze vrijwilligers kunnen hun werk alleen goed doen als zij gesteund worden door de duizenden donateurs die de KNRM -en daarmee de vrijwilligers- een warm hart toedragen. Voor deze donateurs (die door de KNRM toepasselijk “redders aan de wal” worden genoemd) is de nationale reddingbootdag in het leven geroepen. Deze jaarlijks dag is bedoeld om zelf eens te ervaren hoe het is om aan boord van een reddingvaartuig te stappen, zélf eens het materieel te ervaren en kennis te maken met hen waarvan je weet dat ze stand-by zijn maar die je buiten deze speciale dag onder ongunstige omstandigheden toch liever niet tegenkomt. Meer informatie is te vinden op www.knrm.nl

VDJS op Facebook
De voorlichtingscampagne heeft op Facebook twee profielen. Het persoonlijke profiel ‘Veilig Varen’ en de fanpage Varen doe je samen! Het persoonlijke profiel wordt binnenkort opgeheven, VDJS is tenslotte geen persoon. Als u zelf een Facebook account hebt, geïnteresseerd bent in ‘veilig varen’ en de campagne waardeert kunt u de fanpage ‘liken’. Dat vinden wij ook leuk 😉

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postadres: Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
F. + 31 (0)343 52 47 58
M. +31 (0)6 26 25 48 99
E. [email protected]
W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.