Varen doe je samen : update

Beste mensen,

Na een schitterend Hemelvaartweekend en vlak voor een (hoop ik) vergelijkbaar Pinksterweekend een korte VDJS update.

VDJS praktijkdagen 2012 TIEL
Na praktijkdagen in Amsterdam in 2011 wordt op zaterdag 9 juni 2012 (en op 29 september 2012 bij voldoende deelname) bij de Tielse Watersportvereniging “De Waal” een VDJS praktijkdag georganiseerd. Na een blokje theorie wordt met twee motorboten een interessante route gevaren op de Waal. Ook de kruising met het Amsterdam-Rijnkanaal, de sluis naar de Maas te Sint Andries en de verkeerspost van Rijkswaterstaat in Tiel worden meegenomen. Bovendien wordt een tochtje met een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat gemaakt. Het programma is toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: Varen doe je samen (beperkingen beroepsvaart, anticiperen op vaargedrag beroepsvaart, gewenst vaargedrag recreatievaart), het blauwe bord, onderlinge communicatie (praktisch marifoongebruik), verkeersbegeleiding van de RWS verkeerspost (het is de bedoeling dat de verkeerspost in Tiel wordt bezocht), reglementen, reisvoorbereiding en tochtplanning, sluizen en beweegbare bruggen, plaats op de vaarweg, vaarsnelheid en hinderlijke golfslag of zuiging.

De dag duurt van 9.00 uur tot en met 15.00 uur. De kosten voor de dag bedragen € 45 per persoon inclusief koffie, thee, lunch en een ervaren begeleider. U kunt zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam, adres en contactgegevens. Let op: aan boord is plaats voor circa 16 deelnemers (2 x 8). Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie zoals route, parkeren, kleding en het rekeningnummer voor de betaling.

VDJS praktijkdagen 2012 AMSTERDAM
In samenwerking met Nautiek Vaaropleidingen worden op zondag 17 juni en zaterdag 7 juli wederom VDJS praktijkdagen in Amsterdam georganiseerd. Net als in 2011 worden in Amsterdam ochtend- en middagsessie georganiseerd. Na een blokje theorie wordt met de motorboot van de vaarschool een interessante route gevaren op onder andere het IJ, het IJmeer en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Indien mogelijk worden ook de Oranjesluizen gepasseerd. Let op: aan boord is per sessie plaats voor circa 12 deelnemers. Meer informatie is verkrijgbaar via ondergetekende.

Deelname aan de VDJS praktijkdagen geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de VDJS praktijkdag.

VDJS op Facebook
De voorlichtingscampagne heeft op Facebook twee profielen. Het persoonlijke profiel ‘Veilig Varen’ en de fanpage Varen doe je samen! Het persoonlijke profiel wordt binnenkort opgeheven, VDJS is tenslotte geen persoon. Als u zelf een Facebook account hebt, geïnteresseerd bent in ‘veilig varen’ en de campagne waardeert kunt u de fanpage ‘liken’. Dat vinden wij ook leuk 😉

Gebruiken materiaal Varen doe je samen!
Regelmatig worden we gevraagd of informatie uit de folders of knooppuntenboekjes mag worden gebruikt in clubblaadjes of voor presentaties bij watersportverenigingen. Als u ons toestemming vraagt via [email protected] is dat geen probleem. Het is echter niet de bedoeling om de zorgvuldig samengestelde informatie te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postadres: Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
F. + 31 (0)343 52 47 58
M. +31 (0)6 26 25 48 99
E. [email protected]
W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.