Voortgang overnachtingsplaatsen Merwedes

De afgelopen maanden is er veel gebeurd rondom de overnachtingsplaatsen in de Merwedes. Besloten is tot uitwerking van extra vier overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven van Gorinchem. De kennisgeving voor bijbehorende bestemmingsplanwijziging ligt nu bij de gemeente ter inzage. Met deze nieuwsbrief praten we u bij over alle ontwikkelingen en de manier waarop u hierover mee kunt denken.

Gewijzigde opgave overnachtingsplaatsen

In de vorige nieuwsbrief hebben we toegelicht dat de opgave voor overnachtingsplaatsen in de Merwedes, mede dankzij intensief overleg met alle betrokken partijen, bijgesteld is. Rijkswaterstaat heeft aan de gemeente voorgesteld dat wanneer vier extra overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven gerealiseerd kunnen worden, geen overnachtingsplaatsen in de Woelse Waard aangelegd hoeven te worden.

Kaderstelling voor het nieuwe bestemmingsplan

In meerdere openbare Raadsbijeenkomsten zijn de voorwaarden voor het wijzigen van het bestemmingsplan Binnenstad in relatie tot de overnachtingsplaatsen besproken. Op basis hiervan is de Kaderstelling voor het nieuwe bestemmingsplan opgesteld, met daarin de uitgangspunten voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Op 17 december 2015 heeft de gemeenteraad hier mee ingestemd; klik hier voor meer informatie. Vervolgens hebben de gemeente en Rijkswaterstaat op 11 februari 2016 de ‘Ontwikkelovereenkomst aanpassing bestemmingsplan, ten behoeve van de realisatie van een viertal extra overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven van Gorinchem’ getekend.

Vier overnachtingsplaatsen Vluchthaven Gorinchem

Bovengenoemde ontwikkelingen zorgen ervoor dat de verdere uitwerking van het project is gericht op het realiseren van vier overnachtingsplaatsen in de noordwesthoek van de Vluchthaven Gorinchem. Hiermee draagt het project bij aan het beleid en doel om op termijn de ankerligplaatsen in de Merwedes te vervangen door veiligere overnachtingsplaatsen buiten de vaarweg.

Kennisgeving voor bestemmingsplanwijziging ter inzage

Om de overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven te kunnen realiseren zijn een bestemmingsplanwijziging en een effectafweging nodig. Op 23 februari heeft de gemeente Gorinchem een Kennisgeving voor bestemmingsplanwijziging gepubliceerd. Tot en met 5 april kunt u uw reactie hierop indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem. Rijkswaterstaat verzamelt alle reacties en beantwoord deze in samenwerking met de gemeente. Voor meer informatie klik hier.

Bron:Rijksoverheid

1 gedachte over “Voortgang overnachtingsplaatsen Merwedes”

  1. Laat de ankerplaatsen op de Merwede nou evengoed maar bestaan. Je ligt daar prima. Dan ken ik heel wat slechtere ankerplaatsen op de Rijn, waar ook elke nacht schepen liggen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.