Vriendentrouw

Vriendentrouw , 24,00 x 4,65 x 0,65 , 37 ton , Bouwjaar 1894 , Werf ? in Waterhuizen ( Nederland ) , 105 pk DAF 575, ex Anna Elisabeth , ex Vriendentrouw , ex Roelwil , eigenaar Eric Gerding in Groningen , ENI 2201283

Na de oorlog is de mast naar voren geplaatst en is er met een opduwer met een Pontiac motor gevaren. Het schip is pas rond de jaren 80 gemotoriseerd.

De Vriendentrouw op 25-04-2009 in Blokzijl.

De Vriendentrouw op 22-07-2011 in Sneek met Boat Giet Oan,

4 gedachten over “Vriendentrouw”

 1. De Vriendentrouw is gebouwd op een (onbekende) werf in Waterhuizen en niet van Mulder. (hoogstwaarschijnlijk ook niet van Pattje).
  Er staat een DAF 575 in van 105 PK. En de de eigenaar is Eric Gerding.

 2. Beste Eric,
  Kwam deze site tegen en werd uiteraard opmerkzaam gemaakt door de naam Vriendentrouw. Deed weer vele herinneringen bij mij boven komen. Zou het leuk vinden om weer contact met je te hebben.

  groeten Ted

 3. Vrienden Trouw heeft met mijn familiegeschiedenis te maken.
  Graag kom ik in contact . We zijn bezig met het maken van een film over het schippersleven en de Varende Gemeente. Zou het mogelijk zijn om eens een bezoek te brengen?

  Zie je antwoord graag tegemoet,

  Gert Hemstede

 4. Beste Gert ik wil graag reageren op uw reactie aan Eric..dat schip heeft ook te maken met mijn geschiedenis Ik ben namelijk een kleindochter van de tweede eigenaar Piet Smit en een dochter van de derde eigenaar Gerrit Jan Brakel. Maar dat schip kwam niet uit Maasdriel maar uit Maasbommel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.