Werkzaamheden aan sluisdeuren en -bruggen Sluis Weurt: hinder voor scheepvaart- en wegverkeer

Gepubliceerd op: 5 april 2022 – Laatste update: 5 april 2022, 12:18

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan sluis Weurt van 12 tot en met 28 april 2022. Daarnaast vindt onderhoud aan de sluisbruggen plaats van 28 april tot en met 8 mei 2022.

Voor zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer brengen deze werkzaamheden hinder met zich mee.

Sluisbruggen

Als onderdeel van het groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt vervangt Rijkswaterstaat de slijtlagen op de bruggen over de sluis. De sluisbruggen zijn daarom afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer dat gebruikmaakt van de Industrieweg/Van Heemstraweg in beide richtingen van donderdag 28 april tot en met zondag 8 mei. Er is een omleiding beschikbaar.

Voor fietsers blijft steeds 1 van de 2 fietsstroken open. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen beperkingen voor de scheepvaart.

Westkolk

In de Westkolk van Sluis Weurt wordt de middelste hefdeur uit het sluishoofd gehesen voor renovatie elders. Daarna vervangt Rijkswaterstaat de vangrail waarlangs deze deur op en neer beweegt en worden de uitklimladders vervangen. De Westkolk is hiervoor gestremd van dinsdag 12 april 7.00 tot en met vrijdag 22 april 23.00 uur.

Tijdens deze stremming is de Oostkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.

Oostkolk

In de Oostkolk van Sluis Weurt wordt de middelste roldeur uit het sluishoofd gevaren voor renovatie in het deurendok van het sluiscomplex. Daarnaast vervangt Rijkswaterstaat de uitklimladders en vinden herstelwerkzaamheden plaats aan het hout van het remmingwerk waarmee schepen afremmen als ze de sluis naderen. De Oostkolk is hiervoor gestremd van zaterdag 23 april 7.00 tot en met donderdag 28 april 23.00 uur.

Tijdens deze stremming is de Westkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.

Sluis Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: de Oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en de Westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen sluiscomplex Weurt.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.