Werkzaamheden aan Waaldeur in westkolk sluis Weurt

Rijkswaterstaat start dinsdag 28 april 2020 met het renoveren van de hefdeur aan de Waalzijde van de westkolk van sluis Weurt. Tijdens een periode van 2 weken wordt de hefdeur gedemonteerd en uitgehesen. De westkolk is dan op sommige momenten deels en op andere momenten geheel gestremd. De oostkolk is beschikbaar voor de scheepvaart. Het autoverkeer wordt omgeleid op 6 en 7 mei 2020.

De sluizen in Weurt en Heumen liggen beide in het Maas-Waalkanaal. De sluizen krijgen vanaf 2020 een stevige onderhoudsbeurt, zodat ze de komende jaren optimaal kunnen blijven functioneren en veilig zijn. Gedurende een aantal jaren zullen er regelmatig werkzaamheden aan de sluizen zijn, met de nadruk op de sluizen van Weurt. Dit kan tijdelijk overlast geven. We beperken de hinder zo veel mogelijk.

Hinder voor wegverkeer

Op 6 en 7 mei is de Industrieweg ter hoogte van sluis Weurt afgesloten voor autoverkeer. Er is een omleiding via de Neerbosscheweg. Hulpdiensten en openbaar vervoer kunnen passeren onder begeleiding van verkeersregelaars.
Op 6 en 7 mei is het fiets- en voetpad over de sluis afgesloten in de richting van Weurt naar Nijmegen. Fietsers en voetgangers van Weurt naar Nijmegen kunnen zolang gebruik maken van de rijbaan.

Om toeloop van kijkers te voorkomen, plaatst Rijkswaterstaat zichtschermen, zodat de werkzaamheden niet te zien zijn vanaf de weg.
Hinder voor de scheepvaart

Sluis Weurt bestaat uit 2 kolken. De werkzaamheden vinden plaats in de westkolk aan de hefdeur aan de Waalzijde.

Van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei is de westkolk gestremd tussen 07.00 en 18.00 uur. Buiten deze tijden is doorvaart door de westkolk mogelijk.
Van maandag 4 mei 07.00 uur tot en met zaterdag 9 mei 20.00 uur is de westkolk geheel gestremd.

De oostkolk is gedurende de gehele periode beschikbaar, afhankelijk van de waterstanden.

Meer informatie werkzaamheden sluis Weurt

Informatie over de onderhoudswerkzaamheden is te vinden op de projectpagina Maas-Waalkanaal: renovatie noordelijke sluisdeur westsluis Weurt en op de website Vaarweginformatie. Het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat (0800-8002) is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.